Deze frisse salade vult goed, maar is wel lekker licht. Bleekselderij en walnoot samen in een gerecht is een gouden combinatie. Probeer voor de lunch je boterham eens te vervangen door deze zomerse salade. Rijk aan vitaminen en mineralen. Bovendien zit groente boordevol vezels, dus nog gezond ook!
Ingrediënten
1 stengel bleekselderij
¼ komkommer met schil
1 zoet zure appel
60 gram gerookte kip
handje gesneden bladpeterselie
25 gram walnoten
Voor de dressing:
1 flinke eetl. magere yoghurt
scheutje rijstolie
½ theel. grove mosterd
theel. honing
snufje Herbamare zout
4 seizoenen peper naar smaak
Bereiding
Groente snijden
1. Snijd de bleekselderij en komkommer in halve maantjes.
2. Schil de appel en snijd deze in stukjes
3. Snijd vervolgens de gerookte kip in stukjes en de bladpeterselie fijn.
4. Voeg alle ingrediënten samen in een kom.
Dressing bereiden
5. Voeg de magere yoghurt, rijstolie en mosterd samen in een schaaltje en roer het goed door.
6. Schenk vervolgens de honing over de dressing en breng op smaak met Herbamare zout en 4 seizoenenpeper.
7. Meng kort voordat je de salade gaat eten de dressing erdoor en strooi tot slot de walnoten over de salade.
Een heerlijke, eenvoudige salade als gezonde lunch!