Als wij een bloemkool kopen, krijgen wij die nooit met één maaltijd helemaal op en daarom koop ik altijd een extra groot exemplaar, zodat ik later in die week deze heerlijke bloemkoolcurry kan maken. Een geheel andere bereiding, maar ideaal om het restje op te maken en niet weg te hoeven gooien. Hoewel kikkererwten goede vleesvervangers zijn, maak ik mijn vriend niet blij met een maaltijd zonder vlees, dus speciaal voor ons proefkonijn thuis een bloemkoolcurry met kipreepjes en ananas.
Ingrediënten bloemkoolcurry met kipreepjes en ananas
- 400 gram bloemkool
- 160 gram zilvervliesrijs
-
1 eetl. Garam Masala kruiden
- 1 blikje kokosmelk (200 ml)
- 1 blik kikkererwten (360 gram)
- ½ tablet groentebouillon
- bakje gerookte kipfilet reepjes
- 200 ml. water
- 1 blikje ananas stukjes
- handje verse peterselie
- Himalaya zout en 4-seizoenen peper naar smaak
- Optioneel: speltbloem
Bereiding bloemkoolcurry met kipreepjes en ananas
- Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking, giet deze af en houd daarna warm in dezelfde pan met een deksel erop.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes, was deze onder de koude kraan schoon en breng ze voor ongeveer 5 minuten aan de kook.
- Doe de kokosmelk, Garam Masala kruiden, tablet groentebouillon, kikkererwten en het water in een hapjespan en breng dit aan de kook.
- Giet de bloemkoolroosjes af en voeg deze toe aan het currymengsel.
- Breng het geheel wederom aan de kook en laat het vervolgens ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur door pruttelen.
- Voeg ook nu de kipreepjes toe en eventueel wat speltbloem, voor als het vocht niet voldoende bindt.
- Doe in een aparte kom de stukjes ananas en voeg hier de verse peterselie aan toe.
- Breng dit vervolgens op smaak met Himalaya zout en 4 seizoenen peper.
- De curry is klaar! Serveer de rijst op een plat bord en schep de heerlijke curry hier rijkelijk naast.
Een lekkere, voedzame en gezonde maaltijd.
Eet smakelijk!