Bananenbrood is 'one of my favorites'! Het kost weinig tijd en kind kan de was doen. Het brood is van amandelmeel gemaakt, dus een goede vervanging van brood. Ik maak dit vaak op zondag en vries het vervolgens per twee plakjes in. Een goed alternatief voor als je een keer geen zin hebt in yoghurt met muesli of fruit als ontbijt. Bovendien een lekker en verstandig alternatief als tussendoortje.
Maak ook eens de hartigere variant, het pompoen- of paleobrood. Lekker met een laag roomboter en een plak boerenkaas!
Ingrediënten
3 rijpe bananen
150 gram amandelmeel
1,5 theel. bakpoeder
30 gram geraspte kokos
40 gram rozijnen
40 gram ongezouten hazel- of pecannoten
mespuntje kaneel
2 eetl. honing
3 eieren
olijfolie om de cakevorm mee in te vetten
Bereiding
De bereiding van bananenbrood is heel eenvoudig.
Verwarm de oven voor op 170°C.
1. Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom en roer dit door elkaar.
2. Voeg vervolgens de honing en eieren toe en roer het geheel tot er een egale massa ontstaat. Roer niet te lang en bij voorkeur niet met een mixer, aangezien het brood dan te luchtig kan worden en na het bakken in elkaar zakt.
3. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak deze 55 minuten in de oven.
Heerlijke snack.....en dat is geen broodje aap verhaal!
Wil je plakjes bananenbrood in delen in de vriezer bewaren? Laat dan het bananenbrood afkoelen en bewaar de plakjes niet langer dan twee maanden in de vriezer in een diepvrieszakje. Haal de avond voor de dag van gebruik een zakje uit de vriezer, zodat de plakjes bananenbrood lekker zacht zijn voor gebruik.