Couscous is een graanproduct dat bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water. Couscous is rijk aan koolhydraten, vezels, B- vitamines, vitamine E en mineralen zoals ijzer, calcium, fosfor, kalium, magnesium en zink. Kortom, een heerlijk, voedzaam en gezond product waarmee oneindig veel variaties mogelijk zijn. In dit recept staat de Arabische variant centraal met baharat kruiden.
Ingrediënten
375 gram couscous
1 eelt. Arabische baharat kruiden
300 gram kikkererwten (uitgelekt)
100 gram geraspte wortel
1 ui
1 courgette
2 handjes rozijnen (geweld)
250 gram fetakaas
Voor de dressing:
2 eetl. appelazijn
2 eetl. olijfolie
1 eetl. currypoeder
1 eetl. kurkuma poeder
1 eetl. Groentebouillonpoeder
2 eetl. ahornsiroop
Keltisch zeezout en peper naar smaak
Bereiding
Leg de couscous in een platte schaal en meng de baharat kruiden erdoor. Giet er vervolgens gekookt water overheen totdat de couscous ongeveer een centimeter onder water ligt. Laat deze 10-15 minuten wellen.
Groente snijden
1. De courgette in kleine blokjes
2. De wortel raspen in fijne slierten en de ui snipperen
3. Laat de kikkererwten uitlekken.
Dressing maken
4. Voeg alle droge kruiden samen en meng deze door elkaar.
5. Schenk vervolgens de appelazijn, olijfolie en ahornsiroop over de kruiden.
6. Roer het geheel goed door en breng de dressing op smaak met Keltisch zeezout en peper.
Ingrediënten samenvoegen
7. Schep de couscous over in een grote schaal en meng de dressing erdoor.
8. Voeg daarna de rozijnen en alle groente toe.
9. Brokkel tot slot de fetakaas in stukjes en verdeel deze over de couscous.
Een heerlijk gerecht als zomerse maaltijd of makkelijke lunch!
Chahiya tayyiba!