Wat is er met mooi weer lekkerder dan een zomerse salade? De combinatie van het pittige van de gekruide kip en het zoete van de rijpe mango maakt deze salade verrassend en erg smaakvol. Een heerlijke maaltijdsalade of lunchgerecht voor in de tuin of op het zonnige balkon!
Ingrediënten
50 gram verse bladspinazie
½ rijpe mango
2 tomaten
1 avocado
½ rode paprika
1 lente-ui
100 gram biologische kipfilet
50 gram fetakaas
Olijfolie
1 theel. paprikapoeder
1 theel. piment
Voor de dressing:
2 flinke eetl. magere kwark
1 theel. grove mosterd
1 teentje knoflook
klein scheutje balsamico azijn
15 gram verse basilicum
15 gram Parmezaanse kaas
snufje Herbamare zout
Bereiding
Groente snijden
1. Snijd de paprika, tomaten en avocado in blokjes.
2. Was de spinazie in koud water draai deze droog in de sla centrifuge.
3. Snijd de lente-ui in kleine ringen en de fetakaas in blokjes.
Kip marineren
4. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en doe deze in een kom
5. Voeg hier de paprikapoeder en piment aan toe en meng de kruiden goed door het vlees.
6. Bak de kipfilet blokjes in een beetje olijfolie gaar en goudbruin en laat deze vervolgens afkoelen.
Dressing bereiden
7. Pers de knoflook fijn en voeg dit samen met de kwark, balsamico azijn, mosterd, basilicum en Parmezaanse kaas in de maatbeker met hakmolen,
8. Mix dit vervolgens met de staafmixer tot een gladde dressing.
9.Voeg naar smaak nog een beetje Herbamare zout toe.
Bord opmaken
10. Spreid de spinazieblaadjes uit op een platte schaal en leg daar de stukjes tomaat en paprika overheen.
11. Verdeel vervolgens ook de lente-ui, fetakaas en stukje avocado over de salade.
12. Plaats tot slot de mango en stukjes kip er bovenop en maak het geheel af met een klein beetje dressing.
Lekker eten in de heerlijke zon met een goed glas wijn!