Deze heerlijke salade is eenvoudig te bereiden en heb je binnen tien minuten op tafel staan. De peer is seizoensfruit en past perfect bij deze tijd van het jaar. De combinatie van het pittige van de fetakaas, het zoete van de peer en het bittere van de walnoot geeft deze salade de juiste smaakbalans. Bovendien zorgt de avocado ervoor dat je niet gelijk na een uur weer trek krijgt. Kortom, een lekker, gezond, en voedzaam alternatief voor de lunch.
Ingrediënten
50 gram gemengde sla
1 conference peer
1 biologische avocado
2 handjes walnoten
1 eetl. honing
scheutje witte balsamico azijn
fetakaas naar wens
een aantal verse muntblaadjes
Bereiding
1. Breek de walnoten in kleine stukken en laat deze samen met de honing in een pannetje op laag vuur karamelliseren.
2. Laat dit vervolgens afkoelen, zodat de stukken een krokant laagje krijgen.
4. Was de peer en snijd deze in dunne partjes.
5. Schil daarna de avocado en snijd ook deze in dunne schijven.
Bord opmaken
6. Plaats de gemengde sla op het bord en leg hier vervolgens de schijven avocado en peer bovenop.
7. Verdeel de stukken walnoot en fetakaas over de salade.
8. Schenk een scheutje witte balsamico azijn over het geheel en maak het af met een aantal verse muntblaadjes.
Eenvoudig, snel en lekker.
Eet smakelijk!