Een gezellige borrel met vrienden, een spannende voetbalwedstrijd of een leuk feestje? Er is altijd wel een reden om deze lekkere gekruide kippeling te maken. Een laagje speltmeel, een laagje ei en tot slot een laagje gemalen spelbeschuit met kruiden naar keuze. Een half uurtje in de oven en je hebt een heerlijke snack zonder kunstmatige toevoegingen!
Ingrediënten
400 gram biologische kippendij
3 spelt beschuitjes
100 gram speltmeel
paar takjes verse dille
1 ei
kipkruiden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
1. Snijd de kippendij in middel grote stukken.
2. Breek de spelt beschuitjes in grove stukken en maal dit in de keukenmachine fijn.
3. Plaats drie schaaltjes naast elkaar.
4. In het eerste schaaltje doe je het speltmeel
5. In het tweede schaaltje het ei, waar je de vers gesneden dille met de garde doorheen mengt.
6. In het derde schaaltje de fijn gemalen beschuitjes. Voeg hier een gewenste hoeveelheid kruiden aan toe en roer het goed door.
7. Pak nu een stuk kip en meng het eerst door de bloem.
8. Dompel het stukje vervolgens in het ei met verse kruiden.
9. Rol tot slot het kipstukje flink door het gemalen beschuit, zodat de kip een lekker knapperig korstje krijgt in de oven.
10. Leg alle stukjes kip op een met bakvel bekleede bakplaat en laat het geheel ongeveer 30 minuten in de oven krokant worden.
Serveer de kippeling op een schaal, zodat iedereen kan aanvallen!