Hummus is een voedzame puree van kikkererwten en komt oorspronkelijk uit de Libanese keuken. Sinds een aantal jaar is dit gezonde gerecht komen overvliegen naar Europa en is het met name in België en Nederland erg populair geworden. Je kunt talloze ingrediënten met elkaar combineren, waardoor de smaak van hummus nooit hetzelfde is. En waarom het zo gezond is? Kikkererwten zitten vol vezels en eiwitten. Bovendien bevat deze peulvrucht de mineralen ijzer en zink, die bijdragen aan het goed functioneren van je lijf. Kortom, een gezonde, voedzame en vooral lekkere snack.
Ingrediënten Oosterse hummus
- 100 gram kikkererwten
- ½ teentje knoflook
- ½ eetl. tahin
- 1 eetl. limoensap
- 50 gram rozijnen
- klein handje verse platte peterselie
- 1 theel. Ras el Hanout kruiden
- 200 ml. water
- ± 4 eetl. olijfolie
- peper en Himalayazout naar keuze
Bereiding oosterse hummus
- Leg de rozijnen in een kleine kom en laat ze 10 minuten in de helft van het water wellen.
- Laat de kikkererwten uitlekken en schep ze over in de hakmolen.
- Voeg hier ook de knoflook, tahin, limoensap, water, olijfolie en de platte peterselie aan toe en hak het geheel tot een egale massa.
- Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze vervolgens samen met de Ras el Hanout kruiden toe aan de hummus. Hak het geheel nog wat fijner. Is de puree nog niet romig genoeg, voeg dan nog wat olijfolie toe.
- Proef de puree en voeg er vervolgens peper en Himalayazout naar smaak toe.
Heerlijk op een rogge cracker met een plakje gerookte kip.
Eet smakelijk!